Book that change my life – Steve Jobs

Dlouho jsem přemýšlela, jak začít. Protože tato kniha, tento příběh si zaslouží velkolepý začátek. Prostě začnu tím, co mě tato kniha naučila. Naučila mně nebát se, nebát se riskovat a nebát se neúspěchu. Naopak to zkoušet dál a dál.

img_3591

Steve žačínal nenápadně, tíhl a fascinovala ho elektronika a vše s tím spojené. Projevoval se atypicky. Zkoušel LSD, držel diety, mnohdy nejedl týden. Zajímal se o duševní klid, který se většinou nedostavoval, protože měl přehršel energie. Dokázal se dlouhou dobu dívat lidem do očí. Tak lidi přesvědčoval, díval se do očí a mluvil. Zároveň se nebál provokovat největší společnosti. Například pogratuloval v novinách IBM k jejich prvnímu osobnímu počítači, bylo to však po té co s ním Apple už dávno vyšel na trh. 😀

steve-jobs-think-different

Na vysoké se kromě elektroniky zajímal i o design. Chodil na kaligrafii, právě díky tomu ho napadlo vytvořit různé fonty. Možná díky jeho roztržitých momentech na střední si uvědomil, že nechce být jen tvrdým bussinesmanem, ale chce něco tvořit. V jeho osobním život to už tak veselé nebylo, uměl být velice milý, ale i krutý. Jako mladý byl adoptovaný a o své pravé matce řekl, že je to pro něj cizí žena. Byl to prostě rozporuplný člověk, který měl talent poznat správné lidi a dovést je k výsledkům jaké chtěl. Steve Wozniak měl obrovský dar na elektroniku, ale malé sebevědomí a malé cíle. A díky Stevovi získal takové uznání. Steve Jobs zkrátka mnoha lidem pomohl pozvedl vývoj elektroniky a posunul ho o mnoho let, zároveň však uměl být krutý. Měl prostě vizi, viděl výsledný produkt a za tím si šel. Mohla bych o něm psát a psát ale raději to zakončím Stevovo citátem: “Když to nemůžeš najít, začni hledat!”

3 thoughts on “Book that change my life – Steve Jobs

  1. Jestli te bere takovyhle typ knizek tak zkus: “jedna trefa staci”. Podobne tema,prostredi a velice zajimave. Btw hrozne hezky mas udelany blog, rekla bych tak trochu tumblr :))))
    Ig: lauria.284

    Like

Leave a comment